Ihmisten kokoisille ideoille!

 

Ihmisten kokoisia ideoita jo yli 20 vuotta!

Etusivulle

Kansainvälisyys nousevalla rannikkoseudulla

Kansainvälinen toiminta luo uusia ideoita ja mahdollisuuksia, synnyttää kumppanuuksia ja tuottaa elämyksiä. Konkreettisten kumppanuuksien ja yhteistyöhankkeiden lisäksi kansainvälistyminen lisää alueen ja sen toimijoiden osaamista. Kansainvälisten kontaktien myötä myös omaa toimintaa ja arvoja tarkastelee uusin silmin. 

 

Uusien kulttuurien ja erilaisten ihmisten tuntemus lisää viihtyisyyttä ja suvaitsevaisuutta.

 

Kansainvälistyminen on osa Leader-toiminnan periaatteita. EU:n alueella toimii yli 2000 Leader-ryhmää, jotka samoja periaatteita noudattaen kehittävät oman alueensa toimintaa. Kattavaan verkostoon sisältyy mitä moninaisimpia aloja, teemoja ja painopisteitä, mikä tarkoittaa sitä, että potentiaalisia yhteistyötahoja löytyy eri maista ja eri aloilta. 

 

 

Kansainvälistä toimintaa nuorille

 

Nouseva Rannikkoseutu ry:n strategia pitää tärkeänä nuorten viihtyvyyttä alueella sekä osallistumista kotiseutunsa kehittämiseen. Kansainvälinen toiminta kannustaa nuoria aktiiviseen osallistumiseen. 

 

Kansainvälisiä kokemuksia halutaan jakaa mahdollisimman monelle. Nuorten kansainvälistymistä voidaan tukea monin tavoin: tavoitteena on yhteistyössä eri toimijoiden kanssa tapahtumia, opintoretkiä ja yhteistyöhankkeita. 

 

Nouseva Rannikkoseutu kannustaa nuoria lähtemään nuorisovaihtoon, ja toisaalta toivotamme tervetulleiksi ulkomaalaiset nuoret alueellemme. 

 

 

Uusia tuulia omaan toimintaan

 

Kansainvälinen toiminta tarjoaa monia mahdollisuuksia kaikille yhteisöille: ystävyyskylätoiminta, yhteiset tapahtumat ja tapaamiset, verkostoituminen ja uudet kehittämishankkeet yhdessä ulkomaalaisten toimijoiden kanssa ovat vain muutamia esimerkkejä.

 

Kansainväliset verkostot tuovat lisää näkyvyyttä omalle toiminnalle. Hyvien käytänteiden ja osaamisen jakaminen hyödyntävät toiminnan kaikkia osapuolia. Kansainvälisyys on parhaimmillaan luonteva osa jokapäiväistä toimintaa.

 

Kansainvälisessä toiminnassa on usein mielekkäämpää toimia yhdessä kuin erikseen, esimerkiksi kansainvälisten vieraiden vastaanotto ja vierailuohjelman järjestäminen on usein vaivattomampaa toteuttaa yhteistyössä. Mikäli yhteistyö kiinnostaa, otathan yhteyttä. Nouseva Rannikkoseutu kerää tietoa mahdollisista yhteistyökumppaneista.

 

 

Kotikansainvälistyminen

 

Kansainvälisten kokemuksien hankkimiseksi ei aina tarvitse matkustaa, vaan kotikansainvälistyminen on yhtä lailla tärkeä keino saada uusia kokemuksia. Nouseva Rannikkoseutu haluaa saada alueella jo asuvat ja tänne tulevat maahanmuuttajat aktiivisesti mukaan alueen toimintaan ja kehittämiseen. Kotikansainvälistymisen toiminnot auttavat maahanmuuttajia kotoutumaan paremmin ja siten lisäämään alueen elinvoimaa.

 

Yhteistyössä järjestettävät tapahtumat ja tapaamiset lisäävät niin yhteisöllisyyttä kuin eri kulttuurien tuntemusta ja suvaitsevaisuutta. Esimerkiksi tutut kulttuuri- ruoka-, urheilu- ja muut tapahtumat saavat ja tuottavat lisäarvoa, kun niihin otetaan mukaan aineksia eri kulttuureista. Ja jos soveltuvaa tapahtumaa ei vielä ole, Nouseva Rannikkoseutu tukee uusien järjestämisessä. 

 

 

Nouseva Rannikkoseutu on tukenasi matkalla kansainvälisyyteen. Mikäli kiinnostuit, otathan yhteyttä!

 

Facebook
Nouseva Rannikkoseutu - Uutiset - RSS
Tulosta tämä sivu