Ihmisten kokoisille ideoille!

 

Ihmisten kokoisia ideoita jo yli 20 vuotta!

Etusivulle

Katso-palvelun käyttö päättyy

16.10.2020

Katso-palvelun käyttö päättyy – käyttäjien tulee siirtyä Suomi.fi-palveluun

Katso-palvelu poistuu käytöstä 31.12.2020. Katso-palvelun korvaavat Suomi.fi-tunnistus ja Suomi.fi-valtuudet. Suomi.fi-valtuudet kannattaa hoitaa kuntoon nyt, jotta asiointi Hyrrän kautta sujuu myös Katso-palvelun päättymisen jälkeen.

 

Tästä linkistä löydät Rieska-Leaderin tekemän ohjeistuksen suomi.fi -valtuutuksen käyttöön: https://sway.office.com/GEnbxFp85O8SAqKl?ref=email .

 

Vuodenvaihteen jälkeen Katso-tunnisteella ei ole enää mahdollista tunnistautua, eivätkä Katso-palvelussa olevat roolit ja valtuudet ole enää voimassa. Katso-palvelussa nyt olevat valtuudet eivät siirry uuteen palveluun, vaan ne tulee luoda Suomi.fi-valtuuksiin. Asiointipalveluihin kirjaudutaan jatkossa vahvoilla henkilökohtaisilla tunnistusvälineillä kuten verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella, poliisin myöntämällä henkilökortilla tai Digi- ja väestötietoviraston myöntämällä toimikortilla. Erillisiä tunnuksia Suomi.fi-valtuuksien käyttäjä ei tarvitse.

 

Yksityishenkilöt sekä yritykset ja yhteisöt, joiden nimenkirjoitusoikeuden voi selvittää kaupparekisteristä taiyhdistysrekisteristä, voivat ottaa Suomi.fi-valtuudet käyttöön omatoimisesti heti. Suomi.fi-valtuudet voi ottaa käyttöön osoitteessa suomi.fi/valtuudet.

 

Muut yhteisöt voivat hyödyntää virkailijavaltuuttamispalvelua

Virkailijavaltuuttamispalvelu mahdollistaa sähköisen valtuuttamisen ja toisen puolesta asioinnin niille tahoille, joiden edustamisoikeuksia ei saada suoraan yritys- tai yhdistysrekistereistä. Virkailijavaltuuttamispalvelua tarvitsevia tahoja ovat esimerkiksi elinkeinoyhtymät, oppilaitokset, seurakunnat, julkiset organisaatiot, ulkomaiset yritykset ja yhdistykset, joiden säännöt vaativat enemmäin kuin yhden nimenkirjoittajan.

 

Valtuuden rekisteröinnin saa vireille lähettämällä valtuushakemuksen liitteineen virkailijavaltuuttamispalveluun.

Organisaation edustusoikeudelliselle tai hänen valtuuttamalleen rekisteröidään hakemuksesta joko valtuutusoikeus tai edustajan valtuutusoikeus.

  • Valtuutusoikeuden saanut voi myöntää valtuuksia omatoimisesti Suomi.fi-valtuuksissa.  
  • Edustajan valtuutusoikeuden saanut henkilö voi antaa omatoimisesti Suomi.fi-valtuuksissa edustamisvaltuuksia toisille henkilöille alkuperäisen valtuuttajan asioiden hoitamiseen. Valtuuden on voinut antaa henkilö, yritys tai yhteisö. Edustajan valtuutusoikeuden saanut henkilö voi myös pyytää asiointivaltuuksia yrityksiltä, yhteisöiltä tai henkilöiltä heidän asioidensa hoitamiseen.

 

« Takaisin Ajankohtaista-sivulle

Facebook
Nouseva Rannikkoseutu - Uutiset - RSS
Tulosta tämä sivu