Ihmisten kokoisille ideoille!

 

Ihmisten kokoisia ideoita jo yli 20 vuotta!

Etusivulle

Nina Kurunlahdesta Vuoden Maaseututoimija 2014

01.09.2014

Nina Kurunlahdesta Vuoden Maaseututoimija 2014


Vuoden Maaseututoimijaksi 2014 on valittu Leader-ryhmä Nouseva Rannikkoseutu ry:n hankeaktivaattori Nina Kurunlahti. Kurunlahti tuntee erityistä paloa kylätoimintaa kohtaan ja on tehnyt sen parissa töitä ansiokkaasti useiden hankkeiden kautta vuodesta 2002 lähtien. Suomen Kylätoiminta ry antaa tunnustuksen henkilölle, joka on pitkäjänteisesti ja ansioituneesti kehittänyt maaseutua.

 

Nina Kurunlahti on pitkän linjan kylien kehittäjä, sidosryhmätyöskentelyn sekä projektinhallinnan erikoisosaaja. Ennen nykyistä Nouseva Rannikkoseutu ry:n työsuhteita hän työskenteli Oulun yliopiston palveluksessa projektitutkijana Asu Kylässä! -hankkeessa ja sen jälkeen mAsu-hankkeessa. Kurunlahdella on myös kylien kehittymiseen liittyviä julkaisuja. Vuodesta 2008 lähtien hän on toiminut Nouseva Rannikkoseutu ry:n hankkeissa projektityöntekijänä Vihanti-Raahe -akselin vetovoiman kehittämishankkeessa, Kylä-kunta -yhteistyön kehittämisen esiselvityshankkeessa sekä Kylissä on voimaa - lähidemokratian ja kylien kehittämishankkeessa sekä hankeneuvojana. Nykyisin hän toimii hankeaktivaattorina Yhteisöhautomo-hankkeessa, jossa hän aktivoi ja verkottaa kyliä ja alueen toimijoita.

 

Nina Kurunlahden työ hankkeissa on tuottanut tulosta. Aktivoinnin ja kentän yhteistyön tuloksena rannikolle on laadittu useita kylien yhteisiä kehittämissuunnitelmia ja käynnistetty yhteisiä liiketoiminta- ja hyvinvointisuunnitelmia sekä tiivistetty yhteistyötä alueen kuntapäättäjien ja virkamiesten suuntaan. Kurunlahti on toiminut monen hankkeen ja idean priimusmoottorina ja siitä esimerkkinä KyläLeader -hankkeet (nyk. Nuoriso- ja YhteisöLeader -hankkeet), joissa nuorten ryhmät ja yhdistykset voivat hakea tukea pieniin avoimen teeman hankkeisiin. Hän on ideoinut ja edistänyt kylien kehittämistä monessa roolissa täydellä sydämellä ja tarmolla. Nina Kurunlahti toimii inspiraationa ja energialähteenä muille maaseudun kehittäjille. Vuoden Maaseututoimija valittiin nyt 8. kertaa.

« Takaisin Ajankohtaista-sivulle

Facebook
Nouseva Rannikkoseutu - Uutiset - RSS
Tulosta tämä sivu